Helsinki Pride -poikkeusreitti

Lauantaina järjestettiin Helsinki Pride 2017 -tapahtumaviikkoon liittyvä kulkue, joka vaikutti myös linjan 24 kulkuun muutaman tunnin ajan.

HelB 930 Merikatu

Linjan 24 oli Seurasaaren suuntaan määrä ajaa raitiotiekiskoja pitkin Erottajalta Arkadiankadulle, ja tähän liittyen Erottajan ja Lasipalatsin bussipysäkit olivat pois käytöstä. Linjan 24 kuljettajanvaihdot ovat juuri Lasipalatsin pysäkeillä, joten aamulla töihin tullessani työnjohtaja antoi ohjeita niille kuljettajille, joilla piti poikkeuksen aikana olla vaihto.

Minun työpäiväni päättyi juuri kulkueen kulkiessa, mutta vaihto oli Merikadun suuntaan. Sinne päin ajettiin tiedotteen mukaan normaalia reittiä, joten ihmettelin hieman, kun myös minä sain kehotuksen suorittaa kuljettajanvaihto poikkeuksellisessa paikassa, mutta ajattelin, että tiedotteiden jälkeen on saatu lisätietoa, tai tilanne on jotenkin muuten muuttunut.

Lähdin Merikadulta sellaiseen aikaan, että olin ikään kuin tulossa kulkuetta vastaan, kun se oli lähdössä liikkeelle Kansalaistorilta. Matkustajat kyselivät, miten aion Mannerheimintiellä ajaa, johon en voinut vastata muuta kuin että täytyy katsoa, mikä on tilanne. Dianapuistossa HSL:n liikennetarkastajat olivat vasta valmistutumassa liikenteenohjaukseen, samoin muut liikenteenohjaajat olivat käskynjaossa Ruotsalaisen teatterin kohdalla. Yleisöä ja meteliä oli paljon ja poliisi oli ottanut käyttöönsä linja-autoja tukkimaan liikennettä, ja kaiken sen läpi pääsin vielä ajamaan täysin normaalisti, vaikka ei se monesta minuutista jäänyt kiinni.

Seurasaaren lenkin jälkeen takaisin keskustaan tullessani ajatuksenani oli, että jos vaihtokuljettajaa ei näy sillä paikalla, jonka aamuinen työnjohtaja oli ohjeistanut, jatkan oma-alotteisesti matkaa oikealle vaihtopaikalle. Iltapäivän työnjohtaja soitti Mechelininkatua ajaessani, ja kertoi, että vaihto on normaalissa paikassa.

Bussista noustuani lähdin vielä varikolle hakemaan omaa henkilöautoa. En jaksanut miettiä parasta reittiä iloitsevan sateenkaariväen läpi, joten alkumatkan menin raitiovaunulla, ja Oopperalta eteenpäin raitiovaununkorvauslinja 10X:llä, jonka viimeinen liikennöintipäivä on sunnutaina. Tulipa sekin nyt sitten testattua.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.