Lähtö Lontoosta busseja bongaten

Viimeiselle matkapäivälle ei jäänyt kovin paljon aikaa harrastaa, koska ensinnäkin bussimatka lentokentälle kesti jälleen kaksi tuntia, ja halusimme olla siellä ajoissa.

Hotellimme ohi kulki uudehkoja Volvo B5LH / Wright Eclipse Gemini 3 -busseja. Minulla oli varma mielikuva, että tällaisia en edellisellä kerralla Lontoossa käydessä ollut nähnyt, ja onhan tuo kuvassa näkyvä yksilökin tänä kesänä (2017) valmistunut, mutta matkan jälkeen kalustolistoja selaillessa tulin kuitenkin tulokseen, että on tällaisia autoja ollut liikkeellä jo vuodesta 2014 lähtien.

Wrightin takana pilkistää Alexander Dennis Enviro 200 MMC, joka on kyseisen bussimallin kolmatta sukupolvea. Tätä mallia on valmistettu vuodesta 2015 alkaen, ja DLE30066 on vuoden 2017 tuotantoa. Kaksikerroksiseen Alexander Dennis Enviro 400H City -malliin on selvästi otettu vaikutteita uudesta Routemasterista, ja sitten taas 400:n ja 200:n välillä on yhtäläisyyksiä, mutta kyllä niin monen aasinsillan kautta mennään, että loppujen lopuksi Enviro 200 MMC näyttää ihan tavalliselta bussilta.

East Actonissa puikahteli myös midikokoisia Optare Versa -busseja. Vain 10,4 metrin mittainen bussi mahtuu hyvin Lontoon pienemmille kaduille, ja ulkonäkö on kyttyrän takia melkeinpä jumbojettimäinen.

Paluumatkalla takaisin Suomeen ei tapahtunut mitään kovin erikoista. Lento oli jonkin verran myöhässä, mutta kun ilmaan päästiin, niin eipä lentäjän paljon tarvinnut ”rattia” käännellä, kun sekä Lontoossa että Vantaalla käytössä ollut kiitotie natsasi lentosuunnan kanssa hyvin. Oli hieman tyhjempää koneessa kuin mennessä, jäi muutamia tyhjiäkin rivejä, ja oli tilaa levittäytyä. Kun ahtautta odotti, ja yllättäen saikin enemmän tilaa käyttöönsä, niin sellaiseen rentoon oloon oli mukava päättää tämä lomamatka.

Kategoria(t): Mail Rail -matka 2017, Matkakertomukset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.