Tilapäinen häiriö

HSL:n poikkeusliikennetiedotteissa lukee melko usein lähdön myöhästymisen tai peruuntumisen syynä tilapäinen häiriö. Sen tarkempaa tietoa minulla ei ole, millaisia tapauksia siihen sisältyy, mutta tässä on yksi ehdokas.

Työpäiväni alkoi sillä kerralla siirtymällä kuljettajanvaihtoautolla linjan päätepysäkille. Kello kävi jo yli kolmea, ja ruuhka-aika alkoi olla käsillä. Varikon ja päätepysäkin välillä on kolme järkeenkäypää reittiä, mutta kaikki ovat varsin ruuhkaisia, minkä vuoksi päätin lähteä matkaan etuajassa, omalla ajalla.

Juutuin ruuhkaan. Puolen kilometrin matkaan meni viisitoista minuuttia. Työnjohtajakin jo soitti perään, että missä sitä ollaan. Kotiinlähtöä odottanut kuljettaja sentään oli ymmärtäväinen.

Liikenteen sujuvuus päivästä toiseen on ihan arpapeliä, joten en ollut kovin ankara itselleni, olinhan sentään yrittänyt ottaa ruuhkat huomioon. Edellisenä päivänä olin tehnyt saman työpäivän, ja silloin samaa reittiä ajamalla olin päätepysäkillä viisi minuuttia ennen bussia. Nyt pääsin matkaan noin kolmetoista minuuttia myöhässä.

Poikkeusliikennetiedotetta myöhästymisestäni ei laadittu, mutta jos olisi, epäilen, että siinä olisi lukenut tilapäinen häiriö.

tilapäinen häiriö

Eivät ne ruuhkat tietenkään Munkkivuoreen loppuneet. Kaiken lisäksi sinä päivänä ajamani linjan aikataulutus on sellainen, että myöhästymisvaraa ei paljon ole. Silloinkin, kun kaikki sujuu hyvin, ei päätepysäkille jää pitkiä aikoja ennen seuraavaa lähtöaikaa. Ei siis ihme, että myöhästymismittari ei alle kymmenen minuutin myöhästymistä näyttänyt kuin vasta hieman ennen kuin lähdin ruokatauolle.

Positiivisia puolia hakiessa tulee mieleen se amerikkalainen turisti, joka oli juuri ja juuri myöhästynyt oikeasta sightseeing-bussista. Sadesää oli mitä oli, ja seuraava kiertoajelu oli tulossa vasta tunnin päästä, eikä aikaakaan hänellä ollut paljon, joten hän hyppäsi minun kyytiini katselemaan maisemia. Selostin parhaani mukaan tiedonhippusia, joita aivoihini ehti kertyä tilausajoja oikeasti ajaessani.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.