Kyllä nolotti

Joinakin päivinä olen oman elämäni Frank (Hvam).

Eräänä rauhallisena päivänä saavuin Rautatientorille sähköbussilinjallani. Lähtöön jäi vain muutamia minuutteja aikaa, joten kurvasin suoraan lähtölaituriin, vaikka kyytiin tulijoita ei vielä ollutkaan. Olin matkan aikana keksinyt muutaman sanan, ja kaivoin ristisanatehtävän esiin. Ristikon täyttämisen keskeytti sisään tullut matkustaja, joka tiedusteli, mihin aikaan bussi on lähdössä. Vilkaisin lipunmyyntilaitteistoa, ja oli pakko tunnustaa, että minun olisi pitänyt lähteä jo pari minuuttia sitten. Aivojumppa lensi nurkkaan ja lähdin matkaan; tiettävästi kukaan ei prokrastinaation takia myöhästynyt mistään.

Toinen nolottava tapaus oli, kun olin lopettelemassa työpäivääni. Tarkoitus oli, että ajan Rautatientorilta Ruskeasuon varikon nurkalle, jossa seuraava kuljettaja odottaisi valmiina jatkamaan ajamista. Rautatientorilta hyppäsi kyytiin kuljettaja, joka meni takapenkkiin istumaan (etupenkki taisi olla varattu joukkoliikenneharrastajille, eivätkä kaikki kollegat ole niin puheliaita, että jäisivät eteen höpisemään). Näin ollen en saanut tietoa, että hän on juuri se kuljettaja, joka päästää minut kotiin.

Unohdin vaihtokuljettajan läsnäolon viimeistään jossakin Porvoonkadun tienoilla. Vaihtopysäkillä ei näkynyt odottelevan ketään, ja ajattelin, että nyt taisi mennä ylitöiksi. Ennen kuin aloin soitella varikolle, kerroin kuulutuslaitteella matkustajille, että nyt ei näy vaihtokuljettajaa, ja että hetken aikaa menee selvitellessä asiaa. Kun kaivoin puhelinta esille, takaa kuului kiireisten askelten ääni ja melkeinpä huuto, että kyllä se täällä näkyy, tai jotain sinne päin.

Näistä tapauksista enemmän nolotti jälkimmäinen. Otin asian huumorin kannalta, ja päätin, että seuraavalla kerralla kysyn matkustamosta, onko joukossa ketään, kuka osaisi ajaa bussia.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.