Tulikin eri auto

Ennen joulua olin liikkeellä 23:lla Linkkerillä. Niitähän on työnantajani käytössä kaksi, ja se, jota ajelin, oli ollut pitkään poissa. Kahvipöytähuhujen mukaan se olisi ollut valmistajan luona isossa voimavirtatekniikkaan liittyvässä korjauksessa. Nyt kaikki isoon sähköön liittyvä toimi niin hyvin kuin mahdollista, esimerkiksi lataus käynnistyi kolme kertaa ensimmäisellä yrityksellä, ja melko ripeästikin vielä.

Ruokataukoni aikana toinen kuljettaja kävi ajamassa kierroksen. Yllätyksekseni kollega palasi vaihtopaikalle dieselbussilla. Hän selitti, että kun hän oli yrittänyt ladata bussia, oli kuulunut vain kova jysäys ja kaikki oli mennyt pimeäksi – paitsi vintti?

Olin harmissani, koska olisin halunnut jatkaa sähköbussilla ajoa, mutta eihän se työkaverin vika ollut. Some suhtautui asiaan huumorilla. ”Rattiriemu on niin herrasmieskuljettaja, ettei ajoneuvo kehtaa rikkoutua.”

Linkker hinattiin latauspaikalta pois vasta pimeän laskeuduttua.

Tänään olin 322:lla, mikä on ollut tämän vuoden harvoja poikkeuksia 23- ja 24-linjojen ajoon. Kulkupelinä oli alkuun MAN, mutta se alkoi oikuttelemaan Vantaankoskella: laturi meni epäkuntoon. Soitin työnjohtajalle, ja pääsimme yhteisymmärrykseen, että ehjempi bussi pitäisi saada tilalle. 322 kulkee varikon ohi, joten siinä kohdalla auton vaihtaminen kävisi kivasti.

Matkani eteni kirjaimellisesti sammutetuin lyhdyin. Työnjohtaja soitti takaisin, ja kertoi, että toimiva auto tuotaisiin jo Vihdintien varteen, ja siellä varamies minua odottikin. Kaikki ensimmäisestä yhteydenotosta autonvaihtotapahtumaan kävi nopeasti ja kätevästi. Kun koko organisaatio on motivoitunut puhaltamaan yhteen hiileen ja osaa asiansa, niin poikkeustilannekin hoituu kuin rasvattu.

Elielinaukiolla minua odotti ihmettynyt kollega. Hän oli töihin tullessaan tarkastanut, että joutuu ajamaan MANnilla, ja nyt paikalle oli valahtanut Scala, joka oli oikealla linjalla, oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan. Lähtöaikoja ja vuoronumeroita pyöriteltiin hetken aikaa, ja kun selvisi, että hän tosiaankin pääsee liikkeelle ”oikealla autolla”, ihmetys vaihtui kiitollisuudeksi.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.