Vikailmoituksia

Kun linja-autossa ilmenee jokin tekninen vika, kuljettajan pitäisi täyttää vikailmoituslomake, jotta korjaamon väki saataisiin tietoiseksi korjaustarpeesta. Edellisestä blogitekstistä motivaatiota saaneena olen taas alkanut kirjoitella paperille puutelistaa.

Vikailmoituskaavakkeita on erilaisia, mutta tietyt yhteiset piirteet tietenkin on kaikissa. Vikaantuneen kohteen ja vian vakavuusasteen voi ruksata, ja jos on tarvetta tarkentaa, voi kirjoitella vapaamuotoista tekstiä. Olen nähnyt myös vikalappuja, joissa olevaan bussin kuvaan voi merkitä vian sijainnin, mikä helpottaa esimerkiksi likaantunen penkin tai töhryn paikantamista. Oikealla on muutama esimerkki vuodelta 2008, jolloin Helsingin Bussiliikenne Oy:n lomake oli vielä melko saman muotoinen kuin HKL-Bussiliikenteessä.

Nykypäivänä vioista voi ilmoittaa myös sähköisesti, mutta en ole ollut kovin luottavainen siihen, että korjaustarve sitä kautta menisi perille asti.

Eräänä kesänä kirjasin työpaikan tietokoneelle tiedon, että erään bussin ilmastointi kaipasi huoltoa ja huolenpitoa. Asiasta ei kuulunut sen jälkeen mitään, eikä vikakaan näyttänyt korjaantuneen muutaman viikon sisällä. Paljon, paljon myöhemmin tuli kännykkään tekstiviesti, jossa korjaamon puoli kertoi, että ilmastointi oli korjattu. Vaikken nähnytkään autoa, joka oli kyseessä, saatoin todeta, että hyvinhän se nyt jaksaa kylmää puhaltaa, kun ulkoilmakin oli mennyt pakkaselle ja talvi tullut.

Nyt sitten muutamana päivänä olen heti aamusta luetellut havaitsemani viat ja puutteet, ja kuten meidän talossamme asiaan kuuluu, jättänyt lapun bussiin, josta päivän viimeinen kuljettaja sen työnjohtajalle vienee. Kuljettajanvaihdossa olenkin sitten jo epähuomiossa ollut eri mieltä itseni kanssa ja tokaissut ajoa jatkamaan tulleelle kuljettajalle, että ihan hyvä auto, kaikki toimii niin kuin pitää.

Vielä on näkemättä, reagoidaanko vikailmoituksiini mitenkään. Asian tarkkailu on ainakin helppoa, kun ajan pääasiassa vain neljää autoa.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.