Poliisi on ystävä

Silloin tällöin poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä, myös linja-autoja. Onneksi monien kyttäämiseksi kokeman valvonnan lisäksi poliisi voi myös olla avuksi.

Erään tehovalvontakampanjan aikana olin saapumassa Rautatientorille. Taukoa oli jäämässä jonkin verran, ja päätin lähteä käymään taukotilassa. Kaisaniemen pysäkillä avasin turvavyön ja puin takin päälle. Muutaman sadan metrin matkaa varten en vaivautunut kiinnittämään vyötä uudelleen. Vuorikadun risteyksessä seisoi poliisimies, ja Rautatientorilla minut vastaanotti toinen, joka pyysi saada ajokortin ja muut tarvittavat asiakirjat. Olin ihan varma, että saan sakkoa turvavyön käyttämättä jättämisestä, mutta loppujen lopuksi paluupostissa ei tullut kuin hyvän päivänjatkon toivotukset.

Ihan toisena ajankohtana olin iltavuoroa aloittelemassa, ja lähdin ajamaan bussia vaihtopysäkiltä. Seuraavassa mutkassa aloin ihmetellä matkustamossa yksin seilaavaa rollaattoria, jonka matkustajat pyydystivät. Päätteelle ei ollut pitkä matka, ja siellä apuvälineen omistajaksi paljastui nukkuva henkilö, jonka puhekykyä en saanut niin hereille, että olisin ottanut tolkkua hänen määränpäästään saati matkalipputilanteestaan. Poliisipartio tuli avuksi ja vei hänet istuinta sotkemasta, mutta odottavan aika oli pitkä, ja jäin myöhään varttitunnin. Aloin miettiä, olisinko päässyt helpommalla, jos olisin vain jättänyt hänet nuokkumaan.

Eräällä toisella kerralla työpäivä alkoi samalla tavalla. Linja oli sama, vaihtopaikka oli sama, kellonaika oli sama, bussikin taisi olla sama. Päätepysäkillä löysin saman henkilön istumasta samalta paikalta. Kunto oli jonkin verran parempi, ja henkilö astuikin lähes oma-alotteisesti ulos, kenties edelliskerran ajoneuvonvaihto mielessään. Pian hän kuitenkin pyrki taas sisään kireähköstä pakkasesta, ja muiden matkustajien toivomuksesta hänen matkansa sai jatkua (penkin sotkeutumisvaaraakaan ei ollut näkyvissä), vaikka arvasin kyllä, miten siinä käy.

Puolessavälissä matkaa tuli matkustaja sanomaan, että lastenvaunutilassa makaa henkilö. Ajattelin, että kai se miekkataksi täytyy tilata, ja suuresti arvostamani, siniasuinen apujoukko tulikin ajatusta nopeammin, kun myös muut kyytiläiset olivat ottaneet poliisiystävään yhteyttä. Matka ei viivästynyt monta minuuttia, mutta en kokenut päässeeni helpommalla, vaikka vain jätin kyseisen matkustajan nuokkumaan.

Jos vielä kolmannen kerran kohtaan edellisen kuljettajan jättämät ”terveiset” (eli tässä käsitellyn henkilön), pitää varmaan pyytää konstaapelilta kanta-asiakaskortti.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.