SRS:n kevätajelu 2018

Suomen raitiotieseuran kevätajelulla oltiin tänä vuonna liikkeellä VTS-vaunulla numero 339. Valmetin, Tampellan ja Strömbergin valmistetta oleva raitiovaunu on valmistunut vuonna 1959. Lisätietoa vaunun historiasta löytyy esimerkiksi Stadin ratikoiden sivuilta.

Munkkiniemessä nelosen vuorovaunu ohitti meidät.

Ajelulle osallistui noin 50 jäsentä. Vaunussa olisi ollut tilaa melkein toiselle mokomalle, mutta nyt jo vaikutti melko täydeltä. Ilmeisesti kullekin seisojalle on varattu lattiasta varsin pieni pinta-ala, ja olisikin joskus kiva kokeilla, miltä todella näyttää ja tuntuu, kun vaunu on lastattu maksimi-ihmismäärällä. (Toki kuorman paino ja vaunun kantavuus saattaa ensin tulla vastaan.) Matkan aikana ihmisiä poistui, ja loppumatkasta oli jo istumapaikkojakin lähes kaikille.

Avoimista ikkunoista puhaltava tuulahdus oli mukava, eikä olo ollut tukala missään vaiheessa. Kuulumisten vaihto harvemmin nähtyjen tuttavien kanssa kuuluu tietenkin asiaan, ja muutenkin tunnelma oli tuttavallisen lämmin. Mikäli raitiotiet missään muodossa kiinnostavat, niin SRS:stä löytyy takuulla samanhenkisiä kavereita.

Minulle yksi tällaisten ajeluiden kohokohta on erilaisten poikkeusyhteyksien kautta kulkeminen. Voiko sitä sanoa ajaneensa koko rataverkon läpi, jos ei ole kääntynyt Mannerheimintieltä pohjoisesta Arkadiankadulle tai Hämentieltä etelästä Helsinginkadulle? En kylläkään ole pitänyt kirjaa käydyistä tai käymättömistä raiteista.

Tällä kerralla pääsin korkkaamaan Reijolankadun uuden radan kumpaankin suuntaan ja kääntymään Senaatintorin itälaidalta kohti Katajanokkaa. Loppujen lopuksi ei oikeastaan jäänyt edes harmittamaan, ettemme päässeet ajelemaan Spårakoffilla, mikä oli alkuperäisessä suunnitelmassa toinen ajeluvaunumme.

Kategoria(t): Joukkoliikenneharrastus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: SRS:n kevätajelu 2018

  1. Juhana sanoo:

    Vaunu HKL 339 on vuodelta 1955.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.