Vappuhulinat

Tänä vuonna olin koko vapun töissä. Vappuaattona ajoin oman työpäiväni ja vapunpäiväksikin löytyi hieman erikoista työtä.

Aattona ajoin ennen ruokatuntia 24:sta. Pohjoinen rautatiekatu oli suljettu KY:n kohdalla olleen yleisötapahtuman vuoksi – teekkareita tietenkin siellä näytti parveilevan kadun täydeltä, kun Eteläistä rautatiekatua ajoin toiseen suuntaan. Tapahtuma oli ennakkoon tiedossa, ja HSL oli määrännyt poikkeusreitin Arkadiankadun ja Mechelininkadun kautta.

Kuulutuslaite ei tietenkään hybridissä toiminut, eikä monisteitakaan ollut vaivauduttu kiinnittelemään mihinkään, joten tiedottamisen suhteen oltiin heikon ääneni varassa. Yllättävän moni matkustaja luuli, että kuljen omia polkujani ja oion reittiä oman pääni ja mielihalujeni mukaan. ”Olisi tuosta päässyt Runerberginkatua omalle reitille”, kommentoitiin. ”Mahtuihan tuo henkilöautokin siitä kääntymään.”

Taas yksi MAN Merikadulla. Linjan 24 vakiokalustoon kuuluu kaksi hybridibussia (1201 ja 1202) ja kaksi MAN-maakaasubussia (yleisimmin 930 ja 931, myös 936 ja 937 melko vakituisia vieraita).

Vapunpäiväksikin minut nakitettiin töihin. Aattona puhelin pirahti muutamaa sekuntia ennen herätyskelloa, ja työnjohtajahan sieltä kyseli, mahdoinko olla vielä nukkumassa. Kun olin ravistellut unirähmät korvistani, niin sain jo sen verran selvää, että työvoimaa tarvittiin seuraavaksi päiväksi. Olin niin helpottunut siitä, etten ollutkaan nukkunut pommiin, että suostuin.

Piti siis sonnustautua työasuun pyhänäkin, ja HSL:n vappubussin lähtöpaikalla sain pisteeksi iin päälle punaisen pellenenän ja kaulaan serpentiiniä.

Väkeä houkuttelemassa Elielinaukion ja Kaivopuiston välillä kulkeneen ilmaisbussin kyytiin olivat mm. Välkky ja vappupelle. Sateinen sää taisi kuitenkin latistaa hieman Kaivopuiston vappulounastungosta, mutta tunnelma kyytiläisten keskuudessa oli silti iloinen. Raitiovaunutkaan eivät olleet jumissa kiskoille pysäköityjen autojen takia, kuten joinakin vuosina, ja pääsin etenemään suht sutjakkaasti.

Bussin reitti oli piirretty Pohjois-Espan kautta, mutta sinnepä ei päässyt Etelärannan suunnasta kääntymään. Kauppatorilta pitää ajaa aika pitkälle Sörnäisiä kohti, ennen kuin pääsee takaisin kohti ydinkeskustaa, ja yhden kerran jaksoin käydä Liisankadulla asti. Lopun aikaa kiemurtelin eteläisessä Helsingissä, ja melko toimivaksi reitiksi osoittautui ajaa Eteläistä Makasiinikatua Fabianinkadulle, ja sitä kautta pääsi kyllä kääntymään Espalle. En ole ennen tainnutkaan ajaa bussia pitkin pihakatua.

Ahdastuksena eräässä käännöksessä oli työmaa-aitoja, enkä niiden välistä eräällä kerralla puhtain paperein selvinnyt. Tunnelman keventämiseksi päätin päivän päätteeksi mennä hoitamaan paperiasiat nenineni ja serpentiineineni, mutta ei vahinkolomakkeiden täyttö koskaan mukavaa ole. Työnjohtajakaan ei vaikuttanut vakuuttuneelta, mutta ei sentään määrännyt palkattomalla ajalla kotiin vaihtamaan asukokonaisuutta ohjeiston mukaiseen.

Mulla ja työvapulla on kahtalainen historia. Välillä olen töissä, mutta toisaalta jonakin vuonna olen jopa lähtenyt ulkomaille päästäkseni pois hälinästä. Tämä vappu toi hankaluuksineen sellaisen mielialan, että ensi vuonna taitaa olla pakomatkan vuoro.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.