Pikapiipahdus Lappeenrannassa

Kävin kesäisessä Lappeenrannassa, ja ehdin matkustaa kolmella bussillakin.

Ensin osuin Scalan 949 kyytiin linjalle 1. Tämä on käsittääkseni alunperinkin Savonlinjan Lappeenrantaan tilaama auto, mutta ovijärjestys ja muu varustus on sellainen, että se sopisi melkein minkä kaupungin liikenteeseen vaan, myös HSL-alueelle. Kiiskinmäessä harkitsin hetken, jaksasinko kävellä Mustolan päätepysäkille, mutta päädyin kuitenkin samalla bussilla takaisin keskusta-alueelle.

Sitten seurasi visiitti Karhuvuorelle linjalla 4, jonne matkustin bussilla 330. Se olikin päivän paras kulkuneuvo: Norjasta käytettynä tuotu Volvo 8700, isolla B12B-alustalla ja I-Shift-vaihteistolla. Suomessa kaksiakseliset B12B:t eivät milloinkaan ole olleet kovin yleisiä, ja myös sisustus puolituristi-istuimineen ja istuinkohtaisine ilmastointisuulakkeineen ja lukuvaloineen kielii siitä, että kaupunkibussin alkukoti on ulkomailla. Kyllä siinä kelpasi moottorin äreää murinaa kuunnella.

Linjan 3 aikataulu ei sopinut omaani, joten päädyin Kivisalmen kuvankauniisiin maisemiin kakkosella. Bussina oli 919, Scala. Pari vuotta vanhempi se on kuin päivän ensimmäinen Scala, mutta muuten varsin samankaltainen.

Sen jälkeen olikin aika lähteä paluumatkalle, mutta aion kesälomani aikana vielä palata, ja sille reissulle teen paremman aikataulusuunnitelman, kun nyt tiedän, mitä odottaa.

Kategoria(t): Joukkoliikenneharrastus Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Pikapiipahdus Lappeenrannassa

 1. ekbussit sanoo:

  Mainittakoon lisätietona Volvoista, että Lappeenrannassa on kaiken kaikkiaan 7 Volvo 8700LE:tä. Savonlinja hankki ko. Volvot (pl. 322 ja 323, jotka tulivat Järvenpäästä myöhemmin) vähän käytettyinä vuonna 2013, jolloin paikallisliikenteen kilpailutus ratkesi. Uutta kalustoa ei vaadittu, joten muutaman vuoden ikäiset autot löysivät sitten tiensä Lappeenrantaan.

  Volvo 8700LE:istä neljä on B12BLE-alustaisia: 322 [tuotu Saksasta], 327 [ex. Volvon esittelyauto Ruotsista], 330, 333 [tuotu Saksasta]. Kaikki B12BLE:t ovat I-Shift-vaihteistolla varustettuja.

  Niin ikään seutuliikenne- / puolituristivarustein olevia B7RLE:itä on 3 kpl (323 [tuotu Saksasta], 328 [tuotu Norjasta], 332 [tuotu Saksasta]). Näistä 323 on Voithin vaihteistolla, muut ZF Ecolifellä varustettuja.

  Noin yleisesti ottaen linjat 2, 3, 4 (ja 10) ovat aika varmoja Volvo 8700LE:iden sijoituksia, mutta voi niitä olla muillakin linjoilla. Tuurista riippuen kohdalle sattuu sitten joko B7RLE tai B12BLE.

  Netistä löytyy myös Lappeenrannan paikallisliikenteen kalustolistaus, mikäli kalusto kiinnostaa: http://lprbussi.mbnet.fi/kalustolistat/lpr.htm

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.