Uusien linjojen ensitunnelmat

Viime kerralla kerroin ensitunnelmia Scania Suburbaneista. Olen myös päässyt hakemaan ensimmäiset tunnelmat niistä linjoista, joiden liikennöimistä varten Suburbanit on tilattu.

Linja 411 tunnettiin numerolla 452 silloin, kun sitä viimeksi ajoin. Reitti ei ole muuttunut mihinkään, eli edelleen ajetaan Hämeenlinnanväylää Kaivokselaan. Myös toinen Hämeenlinnanväylän linja, 421, entinen 453, siirtyi oman työnantajani listoille. Sielläkään ei ole tapahtunut muutoksia sitten viime näkemän.

Kylmäojalle pääsin ajamaan Suburbanin sijaan ”vanhalla” Scania Omniexpressillä. Tämä 1407 oli kyllä melko täydellinen ajettava.

Paljon jännittyneempänä otin vastaan komennuksen ajaa linjoja 622 ja 623. En ole ennen ajanut Tuusulanväylää bussilla linjapalveluksessa Kehä III:sta pitemmälle, joten luvassa oli ihan uusia pysäkkijärjestelyjä ja reittikatuja. Toisaalta jo syksyllä 2019 linjat 621 ja 622 lakkautetaan, ja 623:n reittiä muutetaan, joten minulle oli tietyssä mielessä tärkeää päästä ajamaan nämä väliversiot linjoista.

623:sta olen tähän mennessä ajanut niinkin paljon, että voin todeta sen aikataulun melko tiukaksi. Päätepysäkeille jäi aikaa vain muutamia minuutteja, jossa ei paljon vessoja etsitä (jotain näköjään jäi perehdytyksessä oppimatta). Myös 623:n väliaikapisteiden kanssa näyttäisi olevan sekaannuksia, sillä työnantajan ja HSL:n ohjeet eroavat toisistaan, eikä edes HSL:n yleisöaikatauluista löytynyt oikeaa vastausta asiaan. Ratkaisin tilanteen ajamalla siten, että en taatusti ollut etuajassa.

Mainittakoon vielä se seikka, että kaverien kanssa olin joskus autoajelulla, ja päädyin heidän ohjeidensa perusteella Ilolaan, ja Kylmäojan päätteelle. Iso silmukka keskellä minulle täysin tuntematonta seutua jäi arvoitukseksi, kun matka jatkui, mutta nyt, kun olen kartan kanssa hartaasti opiskellut ajamaan sillä suunnalla työkseni, niin palaset ovat loksahdelleet kohdalleen.

Vielä pitäisi päästä ajelemaan 621:n kiemurat DHL:n ohi, mutta tuskin onnistuu ennen kesäloman toista puolikasta vastaan ennen sitä. Jään uumoilemaan, että se taitaa jäädä sähköjumin ja ylityöttömyyden takia kokematta lomanpätkän jälkeenkin.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.