Linkkerit linkuttavat

Kuten jo monista lehdistä on voinut lukea, Linkkerit on otettu pois käytöstä ohjaukseen liittyvän tangon tai varren murtumien takia. Omalta osaltani tähän väliaikaiseen poistamiseen käytöstä ei liittynyt mitään draamaa.

Invalidisäätiöllä 1.3.2017.

Uutisista olen ymmärtänyt, että toisen liikennöitsijän käytössä olleen auton ohjaus rikkoutui kesken linjan. Mahdollisuudet suureen katastrofiin olivat olemassa, mutta onni oli onnettomuudessa mukana, ja vika ilmeni, kun auto oli paikoillaan liikennevaloissa.

Ensimmäinen epäilys siitä, että kaikki ei ole kunnossa, heräsi, kun olin uudenvuodenaattona menossa aloittamaan Linkkerin ajoa Rautatientorilta. Vaihtokuljettaja saapui paikalle tuliterällä VDL:llä, ja sanoi, että Linkkerit on käyty keräämässä pois linjalta. Keräämisen luin rivien välistä tarkoittavan, että kaikki sähköautot on vaihdettu dieselkäyttöisiin, koska sehän on arkipäivää, että yksittäinen sähköauto lopettaa leikin kesken milloin minkäkin vian vuoksi.

Sellainenkin ajatus kävi joidenkin lähteiden ja huhujen perusteella mielessä, että Linkker-kokeilu olisi ohi, tai että siinä olisi alkamassa seuraava vaihe.

Kun pääsin takaisin varikolle, tiedustelin työnjohtajalta tarkempaa tietoa asiasta. Sain tiedon takaisinvedosta, mutta päätin pitää suuni suurimmalta osalta supussa, kunnes joku virallinen taho tiedottaisi jotakin.

Kolme päivää myöhemmin Linkker tiedotti asiasta, ja tiedotusvälineet tarttuivat uutiseen.

Viallinen osa tarkastetaan kaikissa autoissa, jotka ovat taivaltaneet yli 30 000 km. Kun osa on tarkastettu, ja tarvittaessa tietenkin vaihdettu, auto palaa liikenteeseen. Muutaman henkilön toivoma lopullinen käytöstäpoisto ei siis toteutune.

Toimenpiteitä odotellessa me rivityöntekijät ajelemme käryttävillä dieselkärryillä. Tänään sunnuntaina olin koko päivän liikkeellä Omniexpressillä, mikä ei ole huono Linkkerin korvike.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.