Vyöhykkeiden ensitunnelmat

HSL vaihtoi kuntarajoihin perustuneen tariffin vyöhykemalliseksi 27.4.2019 klo 4.30.

Koko ajoneuvolaitekanta piti päivittää muutaman tunnin aikana, ja siihen nähden kaikki meni hyvin. Vappuviikolla on päästy käyttämään järjestelmää toden teolla, eikä senkään osalta ole suuria vaikeuksia korviini kantautunut.

Kausiliput vaihtuivat uuden järjestelmän mukaisiksi automaattisesti, joten maanantaiaamun työmatkaliikenteessä tuntui hetken siltä, ettei mikään ollut muuttunut.

Arvolippujen osalta minun ei vain A-vyöhykkeellä ajavana ole paljon tarvinnut neuvoa, mikä alue kuuluu mihinkin vyöhykkeeseen, mutta jonkin verran kuitenkin. Lippuasioissa on matkustajia neuvottu ennenkin, joten siltäkään kannalta ei ole muuttunut muu kuin annettavat vastaukset. Leppävaaraan matkustanut henkilö oli mielissään, kun selvisi AB-lipulla.

Kävin seuraamassa B- ja C-vyöhykkeiden tilannetta kollegan kyydissä. Hän valitteli, että matkustajat ovat juuttuneet kuntarajoihin: Pyydetään vanhan mallin mukaista seutua, vaikka sisäiseksi lipuksi mielletty AB tai BC riittäisikin. Kuljettajan pitää erikseen varmistaa määränpää ja muistella, kummalla puolen rajaa se-ja-se paikka tai katu olikaan. Loppujen lopuksi matkustaja on kuitenkin itse vastuussa, että hänellä on oikeanlainen lippu.

Viimeisenä asiana vielä pari sanaa lippujen hinnoista. Kertalippujen hinnat nousivat reilusti, mutta toisaalta matkustusalue on AB- ja BC-lipuilla laajempi, ja vaihtoaikaakin tuli lisää. Vuorokausilippuja puolestaan saa edullisesti. Kuljettajalta käteisellä ostettuna vuorokauden lippu on saman hintainen (AB/BC) tai halvempi (ABC) kuin kaksi kertalippua.

Monet turistit pyytävät menopaluulippua, ja hinnoitteluun muodostuneen porsaanreiän ansiosta sellaisia voi nyt olla myyvinään, ja kertoa, että kaupan päälle saa rajattoman matkustusoikeuden 24 tunniksi. Mobiilikertaliput ovat halvempia kuin paperiset, joten vähänkään vähemmän satunnaiselle matkustajalle suosittelen niitä, mutta jos matkustat jonnekin ja tulet myöhemmin takaisin, ja on pakko maksaa käteisellä, osta vuorokausilippu.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.