Ajetut linjat: 38 Elielinaukio–Pitäjänmäki–Uusmäki

Linja 38 aloitti liikennöinnin 10.8.2015. Vantaan linjastomuutosten yhteydessä linjaa 360 lyhennettiin, ja se sai numeron 38. Liikennöitsijänä jatkoi Helsingin bussiliikenne. 38 oli mukana HSL:n tarjouskilpailussa 42/2017, ja sen voitti Nobina, joka on ajanut sitä 13. elokuuta 2018 lähtien.

HelBin 953 taisi olla ensimmäinen HSL-värinen auto, jos en ihan väärin muista. Toinen miljoona menossa, ja niistä kilometreistä suurin osa on tullut Rautatientorin ja Pohjois-Nikinmäen välillä linjalla 730.

Bussibongareita kiinnostanee yksityiskohta, että HelB osti 13.8.2018 alkaneita liikennöintisopimuksia tuottamaan uusia Scania Suburbaneita. Osa niistä otettiin käyttöön joitakin päiviä etuajassa, perusteena mm. lastentautien karsiminen, ja sijoitettiin linjoille, joiden liikennöitsijä oli vaihtumassa. Muutaman päivän ajan oli mahdollista nähdä uusia autoja vanhojen liikennöintisopimusten linjoilla.

Elielinaukiolla 38:n lähtölaituri on 21, eli laitimmainen, lähinnä Vltavaa oleva laituri, jonka vasemmalla puolella kulkee aita. Laiturista peruutuksen jälkeen pitää kuljettajan olla erityisen tarkkana, ettei ruhjo aitaa peräylityksellä.

Elielinaukiolta reitti noudattelee hyvin tarkasti 360:n alkupään reittiä, eli Mannerheimintietä, Vihdintietä, Pitäjänmäentietä ja Konalantietä. Kehä I:n ylityksen jälkeen käännytään vasemmalle, Vanhalle Hämeenkyläntielle, ja siirrytään vaivihkaa Espoon puolelle ja tänä päivänä Rykmentinmäkenä tunnetulle alueelle.

Minäkin ehdin 38:a jokusen kerran ajaa. Ensimmäisellä kerralla en ollut uskoa silmiäni, kuinka paljon Uusmäen päätepysäkin seutu oli muuttunut. Puiden sijaan näkyi uusia taloja, eikä metsän siimeksessä sijainneesta, vanhasta päätepysäkkisilmukasta ollut jäljellä mitään. (Ilmakuvat vuosilta 2011 ja 2015.) Viimeinen ajopäiväni 38:lla oli 23.7.2018

Kategoria(t): Ajetut linjat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Ajetut linjat: 38 Elielinaukio–Pitäjänmäki–Uusmäki

  1. Paluuviite: Ajetut linjat: 23 Uusmäki–Leppävaara–Perkkaa–Kilonpuisto | Rattiriemua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.