Kolme sähköbussia 23:lla

Se oli vielä sitä aikaa, jolloin VDL Citea Electric oli koeajossa, kun työvuorolistallani oli linjan 23 aamuruuhkavuoro. Muutaman tunnin ajan 50 % 23:n liikennesuoritteesta tuotettiin sähköbusseilla.

Tarkoitus siis oli, että ottaisin aamulla varikolta 23:lle dieselbussin ja palauttaisin sen takaisin aamuruuhkan päätyttyä. Koska pihalla kuitenkin oli joutilaita Linkker-sähköbusseja, päätin kysyä, voisinko lähteä liikenteeseen sellaisella, ja kyllähän se työjohtajalle kävi.

Minä olin tyytyväinen, koska pääsisin ajamaan sähköbussia dieselvuorossa, ja koska 23:lla olisi kolme sähköbussia yhtäaikaa. En muista, että sellaista olisi tapahtunut aiemmin.

Työnjohtaja oli tyytyväinen, koska pystyi irrottamaan vuoroon normaalisti sijoitetun, uudehkon dieselbussin vara-autoksi.

Aamun ajot menivät ihan normaalisti. Ajo alkoi ja päättyi Rautatientorille, joten varikolle palatessa tein vielä ylimääräisen mutkan Ruskeasuon latausaseman kautta, jottei tarvitsisi autoa varikolle jättää tyhjin akuin. Siinä yhteydessä jouduin hieman odottamaan laturin vapautumista, ja työaikaa kului hukkaan, mutta koska edessä oli palkallinen tauko, en pyytänyt edes ylityökorvauksia.

Palattuani varikolle huomasin, että se vara-autoksi päässyt Scania oli saanut käyttöä, ja iltapäiväksi 23:n vuoroon oli lähdössä vanha Scala. Toivottavasti siihen osui harrastushenkinen kuljettaja.

Citea Electric on jo lähtenyt muille maille, ja työnantajani pihalla majailee enää kolme Linkkeriä, ja niistäkin yksi lähtee linjalle 55 elokuussa. 17.6.2019 voimaan tulevissa kesäaikatauluissa 23:lla ei enää ole ruuhkavuoroa.

Näyttää siltä, että enää ei ole mahdollista toteuttaa kolmen yhtäaikaisen sähköbussin päiviä 23:lla, ainakaan yhtä helposti.

P.S. Bussitutkan perusteella tätä minun tapaustani vastaavalla tavalla on toimittu myös toisen kerran myöhemmin.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.