Juhannusaattona Seurasaaressa

Linjalla 24 ajettiin Seurasaaressa juhannusaattona poikkeusreittiä, ja lisäliikennettäkin ulkoilmamuseolle oli.

Linja-autonkuljettan näkökulmasta yhtenä vitsauksena yleisötapahtumien yhteydessä on henkilöautojen paljous. Parkkipaikkaa oven edestä etsivät nelipyörät aiheuttavat ruuhkaa, ja lopulta jokaisen tyhjän tilan on täyttänyt pysäköity ”haittis”. Pahimmillaan joukkoliikennereitti menee kokonaan tukkoon ja bussiliikenne keskeytyy.

Seurasaaren tapahtumien yhteydessä asia on tiedostettu, ja Seurasaarentie oli nytkin muutettu yksisuuntaiseksi. Toiselle puolelle tietä sai pysäköidä, ja toista puolta pitkin ajettiin. Tämän takia linja 24 oli poikkeusreitillä, mutta se on pieni haitta saavutettuun hyötyyn nähden.

Kuvakaappaus HSL:n tiedottessa olleesta kartasta, josta selviää poikkeusreitin kulku.

Iloitsin, kun näin työvuorolistasta, että pääsen viimeinkin ajamaan tuota Munkkiniemenaukion kautta kulkevaa 24-versiota. Ajankohdan lähestyessä selvisi, että kävisin Seuraasaaressa vain kerran sen rupeaman aikana, mutta yritin löytää siitäkin hyvän puolen: siellä väenpaljouden kaaoksessa (juhannuksen mittapuulla) ei tarvitsisi kovin kauan viettää aikaa.

Tapahtumapäivänä oli bussissa ihan mukava tunnelma, eikä kukaan edes ihmetellyt omille reiteilleen lähtenyttä kuljettajaminääni, vaikka en voinutkaan siinä autossa kuuluttaa matkustajille asiasta. Seurasaaressa jouduin odottamaan edelleni lähteneen 24S:n lastaamista miltei yli lähtöaikani, ja sen aikaa seisoin normaaliliikenteeseen verrattuna vähän hassussa paikassa. Valokuva olisi ollut kiva, mutta en kuitenkaan poistunut ajoneuvostani, koska bussibongareitakin oli paikalla. Enkä tietenkään jäänyt jumiinkaan mihinkään, koska poikkeusjärjestely oli hyvin järjestelty.

Useilla kuljettajilla on tapana koristella busseja juhannuksena. Minäkin tein niin, vaikka se merkitsikin pienoista ilmanvastuksen ja sähkönkulutuksen kasvua.

24:n kierroksen jälkeen keskustasta löytyi kuin löytyikin auki oleva kahvipannu, ja mustaa kultaa tankattuani jatkoin ajamista linjalla 23 sähköbussilla. Yön kuluessa oli rauhallista, ja sähköä säästeltiin. Siitä ehkä lisää myöhemmin.

Kategoria(t): Työnteko Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.